Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2010

Αποσπάσματα συνεντεύξεων του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσα «Στο Κόκκινο 105,5» και στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, με μεγάλη πλειοψηφία, μετά από πρόταση του Προέδρου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κόμματος, όπως αυτό εκφράστηκε και στις πρόσφατες περιφερειακές συσκέψεις, και αποφάσισε τη διοργάνωση συνεδρίου στις αρχές Μαΐου.

Χρειάζεται να κινηθούμε σε τρεις άξονες ταυτόχρονα.

Πρώτον: Να παρέμβουμε με δυναμικό τρόπο στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση και την επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο στη συνεδρίαση της Π.Γ., και μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο, θα φέρω στην Π.Γ. και ακολούθως στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις για πανελλαδική εξόρμηση στη κεντρική κατεύθυνση «Υπάρχουν θετικές λύσεις».

Χρειάζεται να αντισταθούμε ενεργητικά σ΄ αυτή την πολιτική και συγχρόνως να αναδείξουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για διέξοδο από την κρίση, υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νέας γενιάς.

Υπάρχει μια πραγματικότητα. Ακόμα και επιλεκτικά αν η κυβέρνηση υιοθετούσε κάποιες προτάσεις μας, όπως τα λαϊκά ομόλογα, παρέμβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα,  δημιουργία θέσεων εργασίας, πραγματική και όχι επικοινωνιακή πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, μέτρα κατά της ακρίβειας, τα πράγματα θα ήταν ήδη καλύτερα.

Το ίδιο διάστημα χρειάζεται να αναδείξουμε τη δική μας πρόταση για τη δημοκρατική και αποτελεσματική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Δεύτερον. Να συζητήσουμε με τον πιο δημοκρατικό, ειλικρινή και μαζικό τρόπο όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, την αριστερά και το κόμμα μας. Βασικό χαρακτηριστικό της πορείας μας για το Συνέδριο πρέπει να είναι ένας γόνιμος διάλογος. Στο κόμμα και στην κοινωνία δεν πηγαίνουμε ως δάσκαλοι. Θα προχωρήσουμε ρωτώντας για να μπορέσει η νέα ΚΠΕ να διευθύνει το κόμμα υπακούοντας στη θέλησή του. Μέσα από συνθέσεις και δημιουργικές συγκρούσεις, θα χαράξουμε με τομές τη συνέχεια της πορείας μας.

Τρίτο. Να διαφυλάξουμε την ενότητά μας που την κατακτήσαμε, όχι χωρίς δυσκολίες, εδώ και είκοσι χρόνια. Μια ενότητα ωφέλιμη για την Αριστερά, χρήσιμη και δημιουργική για την κοινωνία. Ενότητα που εγγυάται και την προώθηση της ενιαίας δράσης της Αριστεράς και την πετυχημένη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε όλοι εδώ και θέλουμε να είμαστε αγωνιστικά χρήσιμοι.

Σ΄ αυτή την κατάσταση, τα στελέχη του κόμματος, ιστορικά και μη, χρειάζεται να δείξουν και σύνεση και ψυχραιμία και δημιουργικό πνεύμα. Προσωπικά έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλους και όλες, αλλά έχω ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα μέλη του κόμματος και τον κόσμο της Αριστεράς, που, με τη μέγιστη ανιδιοτέλεια και την αγωνιστική του δράση, κρατούν το κοινό μας εγχείρημα ζωντανό και ελπιδοφόρο.

To Γραφείο Τύπου