Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2004

Δήλωση Ν.Βούτση, υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ευρωψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Με την εξάντληση της σχετικής εκ του νόμου προθεσμίας και χωρίς να υπάρξει διαδικασία απόφασης ή έστω διαμόρφωσης γνώμης οιουδήποτε αρμοδίου συλλογικού οργάνου, παρά μόνο η προσωπική επιλογή του προέδρου, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έδωσαν στη δημοσιότητα τα ευρωψηφοδέλτιά τους.

Η μεθοδολογία αυτή, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στον αντίποδα όσων είχαν ακουστεί προσφάτων περί συμμετοχικής δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού, όπως βεβαίως και οι απόψεις των κομμάτων και τα προτεινόμενα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, τίθενται στην κρίση και την επιλογή του ελληνικού λαού στις εκλογές της 13ης Ιουνίου.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης και ειδικότερα για την πορεία της Ε.Ε. και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων και τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων. Σημειώνουμε ότι η καθυστέρηση για τη διοργάνωση αυτών των συζητήσεων μόνο ως πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί για όσους δεν θέλουν να πραγματοποιηθούν. Επίσης, ότι δεν δικαιολογείται, πολύ περισσότερο εφόσον δεν έγινε και στις βουλευτικές εκλογές η προνομιακή συζήτηση των προέδρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθότι λείπει και η προσχηματική αιτιολόγηση της «επιλογής πρωθυπουργού».

Αύριο κιόλας πρέπει οι σχετικές ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές συζητήσεις να ολοκληρωθούν, έτσι ώστε στο λίγο χρόνο που απομένει να μην υπάρχει περιθώριο για αντεκκλήσεις και αντιπαραθέσεις διαδικαστικού χαρακτήρα.

To Γραφείο Τύπου