Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/05/2004

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου και Π.Λαφαζάνη με το Προεδρείο της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: Σήμερα το Προεδρείο της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών-Δανειοληπτών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, τον κ. Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία του Συνασπισμού, πρώτον, για να τον ευχαριστήσουμε για την μέχρι σήμερα πραγματικά πάρα πολύ σημαντική και ανιδιοτελή βοήθεια του κόμματός του στα δίκαια αιτήματά μας, διότι στάθηκε στο πλευρό περίπου ενός εκατομμυρίου Ελλήνων πολιτών οι οποίοι πραγματικά καταληστεύονται σε καθημερινή βάση και, δεύτερον, εν όψει των πάρα πολύ σημαντικών και κρίσιμων εξελίξεων που αφορά τη νομοθετική εξέλιξη και χροιά του θέματος που δυστυχώς από τα μέχρι σήμερα σημάδια και ενδείξεις θα είναι δυσμενής, δηλαδή πάρα πολύ πιθανά θα έχουμε από πλευράς κυβέρνησης ακόμα άλλη μία ημιτελή νομοθετική ρύθμιση η οποία όχι μόνο δεν θα λύσει το θέμα και το πρόβλημα, αλλά θα διαιωνίσει τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών. Εν όψει αυτού του γεγονότος και λόγω του ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση στο πολύ κρίσιμο αυτό θέμα σιωπά, ζητήσαμε την κοινοβουλευτική βοήθεια και συνδρομή του Συνασπισμού πάνω στο ιδιαίτερα αυτό σημαντικό θέμα και ζήτημα, καθώς επίσης και επειδή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται να έχουμε σημαντικότατες οικονομικές εξελίξεις που αφορούν την τύχη της Εμπορικής Τραπέζης, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου δια μέσου της εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο θα περιέλθουν εις χείρας τριών ιδιωτών μεγαλοτραπεζιτών, πράγμα που σημαίνει τη δημιουργία ενός τραπεζικού μονοπωλίου στην Ελλάδα που για τα επόμενα 15 χρόνια θα υποθηκεύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία των καταναλωτών, διότι τα ελληνικά νοικοκυριά ήδη είναι υπερχρεωμένα σε συνθήκες υποτυπώδους ανταγωνισμού, πόσο μάλλον μονοπωλίου, ζητήσαμε την βοήθεια του Συνασπισμού και του κ. Κωνσταντόπουλου, την κοινοβουλευτική βοήθεια, προκειμένου όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις να αποτραπούν.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρόβλημα των καταναλωτών-δανειοληπτών είναι εκρηκτικό. Επιβάλλεται να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση δίκαιη η οποία να καλύπτει και αναδρομικά αλλά και στο εξής τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο μεταχείρισης, η οποία τους εξουθενώνει. Είναι αναγκαίο αυτή η νομοθετική ρύθμιση να υιοθετεί όλα τα κριτήρια των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Και, επίσης, επιβάλλεται να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί έτσι όπως γίνονται, γιατί ουσιαστικά μεγεθύνουν το πρόβλημα σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται πολιτική θέληση για να μην παρατηρείται αυτή η ανορθόδοξη πολιτική για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πολίτες καταναλωτές, που δεν μπορούν πια να σταθούν στα πόδια τους.

To Γραφείο Τύπου