Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/02/2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Καθαριστριών με σύμβαση έργου των Εφοριών - Δ.Ο.Υ

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη- Να δοθεί άμεσα τέλος από την κυβέρνηση στον εργασιακό μεσαίωνα των καθαριστριών στις Εφορίες

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημ. Στρατούλης μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Καθαριστριών με σύμβαση έργου των Εφοριών – Δ.Ο.Υ.

Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Γ. Ραγκούση και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.  Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία εξέθεσαν στους κ.κ. Υπουργούς την τραγωδία των καθαριστριών αυτών στις Εφορίες, που  δουλεύουν επί 7 χρόνια τετράωρο, χωρίς δώρα και επιδόματα, με ανανεούμενες μηνιαίες συμβάσεις των 325 ευρώ και οι οποίες στους επόμενους μήνες, κατά βάρβαρο τρόπο, με τις ρυθμίσεις του πρόσφατου Νόμου του Υπ. Εσωτερικών, απολύονται και μένουν στο δρόμο.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης και των συναντήσεων,  ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε:

Δεν φτάνει που στο ίδιο το Δημόσιο απασχολούνται εκατοντάδες καθαρίστριες στις Εφορίες με δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να πετάξει στην ουσία στο δρόμο αυτές τις γυναίκες μετά από επτά χρόνια συνεχούς εκμετάλλευσης. 

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει με σταθερές, αξιοπρεπείς και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις τις καθαρίστριες των οικονομικών εφοριών και να βάλει άμεσα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που καθημερινά βιώνουν, προχωρώντας στην μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

To Γραφείο Τύπου