Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2004

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash για τις ευρωεκλογές

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης,επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ,μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό Flash για τιςευρωεκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η Ευρωπαϊκή Ενωση τα επόμενα χρόνια βρίσκεται μπροστά σε δυο μεγάλα διλήμματα: Θα προχωρήσει την πολιτική της ενοποίηση, ώστε να γίνει μια αυτόνομη, ισχυρή, φιλειρηνική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο, ή θα αφεθεί στο ρόλο του ουραγού των ΗΠΑ; Θα προασπίσει το ευρωπαϊκό «κοινωνικό κεκτημένο», το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος, ή, υπό την πίεση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, θα πορευθεί οριστικά σε μία πορεία «αμερικανοποίησης»; H ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μπορεί να παίξει ένα σημαντικό θετικό ρόλο. Και για την Ελλάδα, μια Ευρώπη ενωμένη, με περισσότερους κοινούς πόρους και κοινές πολιτικές, μπορεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για την περιφερειακή ανάπτυξη, τις κοινωνικές πολιτικές, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Συνασπισμός είναι η αριστερή ευρωπαϊκή επιλογή. Μαζί με τα άλλα αριστερά κόμματα, μέσα από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, φιλειρηνική. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι η αντι-ευρωπαϊκή αριστερή επιλογή. Επιλέγει τον απομονωτισμό, καταγγέλλει το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ζητάει να ενισχυθεί, για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαλυθεί η Ε.Ε.

To Γραφείο Τύπου