Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/02/2010

Δήλωση Κώστα Ήσυχου μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους απολυμένους της ΟΑ

Με απόλυτο δογματισμό και κυνισμό το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο το Δημόσιο-οικονομικό έλλειμμα και πιστό πάντα στο διευθυντήριο των Βρυξελλών και της Ε.Κ.Τ. τεμαχίζει την εργατική τάξη, την αγροτιά, τον κάθε εργαζόμενο στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  σε  λεγομένους  προνομιούχους.

Έτσι ήλθε τώρα και η σειρά των 5000 απολυμένων, μονίμων και συμβασιούχων, της πρώην Δημόσιας ΟΑ, που βαφτίζονται και αυτοί, με τη σειρά τους προνομιούχοι, απλά γιατί η εταιρία στην οποία εργαζόντουσαν, διαλύθηκε, ρευστοποιήθηκε ( ακόμα εκκαθαρίζεται) και ιδιωτικοποιήθηκε το «κουφάρι της». Η μη απόδοση σύνταξης και μετάταξης όπως αυτή διατυπώνεται στο προεδρικό διάταγμα αποτελεί εξαπάτηση σε βάρος τους, όπως εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προειδοποιήσει. Αποτελεί ανάγκη, οι πρακτικές εξαπάτησης, προεκλογικής και μετεκλογικής διγλωσσίας,  που ξεκίνησαν με τους αγρότες, συνεχίζονται τώρα με τους απολυμένους της ΟΑ να ηττηθούν ΤΩΡΑ, πριν γίνουν μοντέλο εφαρμογής καταστολής κάθε εργασιακού και συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το δικομματικό έγκλημα ολοκληρώνεται διανθισμένο με λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, όπου κάθε εργαζόμενος μάχεται εναντίων του διπλανού του, σε συνθήκες φτώχειας, ανέχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης.  Έτσι η σημερινή κυβέρνηση ως «καλός μαθητής» των νεοφιλελευθέρων μοντέλων κοινωνικής αναλγησίας αφήνει 5000 απολυμένους σε πλήρη αβεβαιότητα και κοινωνική επισφάλεια. Ο μονόδρομος της δημόσιο-οικονομικής τρομοκρατίας πρέπει να ανατραπεί τώρα, με αγώνες ενωτικούς μαζικούς και αποτελεσματικούς.