Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2004

Κοινή πρωτοβουλία ΣΥΝ-PDS Γερμανίας για το Μεσανατολικό

Νέο βήμα για τη δημιουργία ενός «Ευρωμεσανατολικού Φόρουμ της Αριστεράς», που προωθούν ο ΣΥΝ και το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, αποτελεί το διήμερο σεμινάριο που οργανώνει το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο το Σαββατοκύριακο (29-30.5.2004), με θέμα «Η κρίση στη Μ. Ανατολή και οι προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Αριστερά». Στο σεμινάριο, που είναι συνέχεια της κοινής διάσκεψης των δύο κομμάτων στο Ζάππειο τον περασμένο Νοέμβρη, για την υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας της Γενεύης», συμμετέχουν ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», καθηγητής Γεώργιος Τσιάκαλος.

Από Γερμανικής πλευράς παίρνουν μέρος ο πρώην πρόεδρος του PDS Γκρέγκορ Γκίζι, ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του κόμματος Βόλφγκανγκ Γκέρκε, καθώς και εκπρόσωποι ιδρυμάτων που ειδικεύονται σε θέματα Μ. Ανατολής.

Πέρα από τη συμμετοχή του στο σεμινάριο, ο Πάνος Τριγάζης θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΝ στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων της Ευρώπης που πραγματοποιούνται στο Βερολίνο. Επίσης, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη της Π.Κ. Βερολίνου του ΣΥΝ με θέμα τις ευρωεκλογές.

To Γραφείο Τύπου