Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2004

Δήλωση του Δήμητρη Παπαδημούλη, επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Με ισχυρά μας ατού τη σαφή αριστερή ευρωπαϊκή μας πολιτική, το πλούσιο θετικό μας έργο στο ευρωκοινοβούλιο και ένα ισχυρό, ανανεωμένο και μάχιμο ευρωψηφοδέλτιο, οργανώνουμε ένα δυνατό φίνις τις δύο τελευταίες εβδομάδες με στόχο την εκλογή δύο ευρωβουλευτών. Οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα μηνύματα των πολιτών καθιστούν αυτό το στόχο απολύτως εφικτό.

Ο Συνασπισμός είναι η αριστερή ευρωπαϊκή επιλογή. Μαζί με τα άλλα αριστερά κόμματα , μέσα από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, φιλειρηνική.

Η ενίσχυση του ΣΥΝ θα είναι θετική για την ελληνική παρουσία στην Ευρωβουλή. Θα στείλει, όμως, ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στη συντηρητική ηγεσία της Ν.Δ. να αφήσει την κομματική αλαζονεία, την αδράνεια και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τη δεξιόστροφη πολιτική και τον ιδεολογικό γάμο με το νεοφιλελευθερισμό και στην ηγεσία του ΚΚΕ για την εμμονή στον απομονωτισμό και την πολιτική της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., καθώς και για την εχθρική της στάση απέναντι στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου