Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2010

Δήλωση Δημ. Στρατουλη για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό

Σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας στην επιτροπή «διαλόγου» για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Εργασίας τρομοκρατεί καθημερινά με την απειλή της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους μόνους που καταβάλλουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Επενδύει στο φόβο για να τους πείσει ότι τα κυβερνητικά μέτρα που κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση είναι αναγκαία και αναπόφευκτα.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες, αναποτελεσματικές και πολύ χειρότερες από αυτές του κυρίου Γιαννίτση, που είχαν αποσυρθεί μετά από τον μαζικό και μαχητικό ξεσηκωμό των εργαζομένων. Οδηγούν σε δραματική μείωση των συντάξεων, σε αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών και σε μετατροπή της δημόσιας, καθολικής κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση.

Το προτεινόμενο από την κυβέρνηση κεφαλαιοποιητικό σύστημα, στο οποίο ο καθένας έχει ατομική ευθύνη για τη σύνταξη του, αφού όσα εισφέρει τόσα και θα πάρει, δεν είναι ούτε  κοινωνική ούτε ασφάλιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε γενικό ξεσηκωμό και στη συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στο ξεθεμελίωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης που προωθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

To Γραφείο Τύπου