Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2004

Για τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Με αφορμή τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τόνισε:

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγωνίστηκαν χθες στην συνέλευση του Σ.Ε.Β. για το ποιος θα υιοθετήσει πληρέστερα και ταχύτερα τα αιτήματα των βιομηχάνων και ποιος εκφράζει γνησιότερα τις νεοφιλελεύθερες επιλογές στην δοκιμαζόμενη από μεγάλα προβλήματα ελληνική οικονομία.

Ήταν φυσικό μέσα από όλα αυτά να εισπράξουν και οι δύο τα συγχαρητήρια του Προέδρου του ΣΕΒ.

Όλα αυτά όταν η ακρίβεια φουντώνει, η ανεργία διατηρείται πολύ υψηλή, το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων είναι πολύ χαμηλό, ο πληθωρισμός είναι περίπου διπλάσιος από τον Κοινοτικό μέσο όρο, το έλλειμμα καλπάζει, η ψαλίδα εξωτερικών πληρωμών αυξάνεται, το Γ΄ΚΠΣ καρκινοβατεί και ο αναπτυξιακός ορίζοντας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι γκρίζος και απροσδιόριστος.

Ο Συνασπισμός επιμένει ότι η χώρα μας χρειάζεται μια στροφή στην οικονομική πολιτική με κεντρικό στόχο την αύξηση της απασχόλησης, τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του βιοτικού επιπέδου από τον πληθωρισμό και τις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας. Μια οικονομική πολιτική στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων επιλογών, με στόχο την ανθρώπινη ανάπτυξη, το σεβασμό του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών κατηγοριών, των μακροχρόνια ανέργων, των νέων, των γυναικών, των κοινωνικά αποκλεισμένων και των μεταναστών που εργάζονται στη χώρα μας σε συνθήκες πλήρους κοινωνικής εξαθλίωσης.»

To Γραφείο Τύπου