Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2010

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΝ, για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα

Το ζητούμενο για την Ευρώπη είναι η εγκατάλειψη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διατρέχει τις σημερινές δομές της. Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης θα έπρεπε να κατατείνει ώστε να γίνει κατανοητό πως τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι και προβλήματα του συνόλου της ΕΕ. Η προοπτική και το μέλλον της ΕΕ θα κριθεί από την ικανότητά της να απαντήσει στα προβλήματα που θέτει η σημερινή οικονομική κρίση.

Η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να υπάρξει μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας, της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος και της βίαιης μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων. Η πολιτική μείωσης του ελλείμματος του δημοσίου δεν αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία ενός κοινωνικού ελλείμματος που εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη.

Η έξοδος από τη σημερινή οικονομική κρίση απαιτεί πανευρωπαϊκές πολιτικές προς όφελος των εργαζομένων και των οικονομικά αδύνατων. Απαιτεί την μαζική και συντονισμένη παρέμβαση των ευρωπαϊκών λαών για να αλλάξουν οι κυρίαρχες εφαρμοζόμενες πολιτικές και να ανοίξουν νέοι δρόμοι για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και ελευθεριών.

To Γραφείο Τύπου