Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2010

Δήλωση Στ. Μπαγεώργου για την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει «ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»

Με αφορμή έγκυρες πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει «ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», ο Στέφανος Μπαγεώργος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Αγροτική Πολιτική,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση προτίθεται να προκηρύξει ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου «ΟΣΔΕ». Με φωτογραφικές διατάξεις προετοιμάζεται, για μια ακόμα φορά, το έδαφος για την ανάθεση του έργου στην ΠΑΣΕΓΕΣ, για την διαιώνιση δηλαδή μιας απαράδεκτης κατάστασης που έχει φέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου. Η κα Μπατζελή οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ), του θεσμοθετημένου δηλαδή συμβούλου της για θέματα αγροτικής πολιτικής.

Καλούμε το ΓΕΩΤΕΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αντισταθούν στην διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης, σε ότι αφορά την ανάθεση του ΟΣΔΕ, και να υποστηρίξουν τις μέχρι τώρα θέσεις τους. Ο ΣΥΝ είναι σταθερά υπέρ μιας ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας για την ανάθεση του ΟΣΔΕ χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς.

To Γραφείο Τύπου