Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/05/2004

Διάβημα ΣΥΝ για τους όρους διεξαγωγής των ευρωεκλογών

Οι Στ. Πιτσιόρλας και Ν. Βούτσης, μέλη της Π.Γ., του Συνασπισμού, επισκέφθηκαν σήμερα τον Υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο προκειμένου να κάνουν διάβημα για τους όρους διεξαγωγής των ευρωεκλογών.
Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε:

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση την εξασφάλιση όρων ισοτιμίας μεταξύ όλων των κομμάτων εν όψει ευρωεκλογών. Ζητήσαμε την πραγματοποίηση ενός debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ενός δεύτερου μεταξύ όλων των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων

Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ιδέα να πραγματοποιηθεί debate μόνο μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Εν όψει ευρωεκλογών δεν υπάρχει κανείς θεσμικός ή πολιτικός λόγος που να νομιμοποιεί τέτοιου είδους δικομματική αντιπαράθεση. Για τα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής όλα τα κόμματα έχουν απόψεις, τα δυο μεγάλα κόμματα ταυτίζονται ως προς την ευρωπαϊκή πολιτική και επομένως μόνον ο διάλογος μεταξύ όλων έχει ενδιαφέρον.

Ούτε η Ν.Δ. μπορεί να καλύψει την απουσία κυβερνητικού έργου, ούτε το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτευτικού λόγου σε μια τέτοιου είδους θεατρική δικομματική αντιπαράθεση.

To Γραφείο Τύπου