Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2010

Συνέντευξη Δημ.Στρατούλη για το ασφαλιστικό στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του για το ασφαλιστικό στο Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» (Γιώργος Αναδρανιστάκης) ανέφερε τα εξής:

Τα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό είναι κοινωνικά άδικα, ακραία νεοφιλελεύθερα, αναποτελεσματικά και συνιστούν στο σύνολό τους μια συντηρητική αντιμεταρρύθμιση. Μπροστά τους ωχριούν ακόμα και οι προτάσεις Γιαννίτση που αποσύρθηκαν από την τότε κυβέρνηση Σημίτη μετά από το μαζικό και μαχητικό ξέσπασμα των εργαζομένων. Οδηγούν σε κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, σε δραματική μείωση όλων των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ασφαλισμένων και στη μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ανταποδοτική, δηλαδή σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση.

Η σημερινή πετυχημένη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα θα είναι η αφετηρία των αντιστάσεων των εργαζομένων και της διαμόρφωσης ενιαίου κοινωνικού μετώπου για την ακύρωση των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με τη συναίνεση της δεξιάς, της ακροδεξιάς, του ΣΕΒ και των τραπεζών, για το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, το πάγωμα-μείωση των μισθών και τη νέα φορολογική λεηλασία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων καθώς και συνολικά του νεοφιλελεύθερου προγράμματος σταθερότητας.

To Γραφείο Τύπου