Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2010

Συνέντευξη Ρ. Δούρου, υπεύθυνης των Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού, στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή της ΝΕΤ

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή της ΝΕΤ, προσκεκλημένη των δημοσιογράφων Λυριτζή - Οικονόμου, η υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού, Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση έχασε ιστορική ευκαιρία σε ότι αφορά τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες στη χώρα μας. Η κυβέρνηση υποχώρησε στο απαράδεκτο μέτωπο παπάδων και τηλεαστέρων που κυριαρχεί στις τηλεοράσεις, ένα μέτωπο αμορφωσιάς, που μαρτυρά σε ποιό βαθμό ο απαραίτητος διάλογος για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, δεν έγινε με τη σοβαρότητα με την οποία θα έπρεπε να είχε γίνει.

Ο Συνασπισμός ήταν το κόμμα που ανέδειξε το θέμα της χορήγησης της ιθαγένειας στους μετανάστες και μάλιστα με πολύ συμβολικό τρόπο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από νεαρή μετανάστρια, γεννημένη στην Ελλάδα, στη δεξίωση για την επέτειο της Δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 2008. Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για το θέμα, σηκώνοντας το βάρος ενός κεντρικού αιτήματος του αντιρατσιστικού κινήματος”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η σημερινή ευρωσύνοδος αποδεικνύει έμπρακτα ότι αυτή η κρίση ξεπερνά τα στενά όρια των ελληνικών συνόρων, καθώς ουσιαστικά είναι “κρίση εργασίας και απασχόλησης και φανερώνει τα μεγάλα ελλείμματα ακριβώς στα ζητήματα αυτά της νεοφιλελεύθερης ευρωοικοδόμησης.

To Γραφείο Τύπου