Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού για τις αυταρχικές ενέργειες Διευθυντή σχολείου

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ σε σχέση με τις αυταρχικές ενέργειες του Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης δήλωσε τα εξής:

Σε αλήστου μνήμης εποχές μας επαναφέρει ο Δ/ντής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης με ένα μπαράζ προκλητικών και τρομοκρατικών ενεργειών κατά της συνδικαλιστικής δράσης και της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών.

Προκλητικότατα τιμώρησε μαθητή της Γ΄ τάξης του σχολείου του επειδή διάβαζε και συζητούσε με συμμαθητές του φυλλάδιο συνδικαλιστικής παράταξης των εκπαιδευτικών που καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Ο Διευθυντής, ταυτόχρονα καλεί σε απολογία το συνδικαλιστικό στέλεχος και πρώην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λακωνίας Κώστα Σταμάτη γιατί έκανε παρέμβαση, ως όφειλε, για το θέμα.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ επιμένει ότι η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατακτημένη με μακρόχρονους κοινωνικούς αγώνες, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Επιμένουμε, επίσης, ότι αποτελεί στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου και δικαίωμα των μαθητών να ενημερώνονται και να συζητούν για τα κοινωνικά προβλήματα.  Σε ένα σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές διεργασίες η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.

Το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ανάκληση της τιμωρίας του μαθητή και στην ακύρωση της κλήσης σε απολογία του καθηγητή Κώστα Σταμάτη.

Τμήμα Παιδείας