Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2010

Ομιλία Π.Τριγάζη σε συνέλευση της Π.Κ Αμπελοκήπων του ΣΥΝ - Μόνο μια κοινωνική Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει την αλληλεγγύη

Μιλώντας σε συνέλευση της Π.Κ Αμπελοκήπων του ΣΥΝ ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, τόνισε:

Οι κοινωνικές αντιστάσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν στη χώρα μας για την απόκρουση των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που η λογική και το περιεχόμενό τους παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι».

Μπροστά στην πρωτόγνωρη κρίση και επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ασυγχώρητος ο διαχωρισμός στο συνδικαλιστικό και στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

 Όμως, δεν φτάνουν οι αγώνες στο εθνικό επίπεδο. Περισσότερο από κάθε προηγούμενη περίοδο, απαιτούνται και στο ευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένοι αγώνες της αριστεράς και των κινημάτων και στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΝ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες. Θέλουμε να είμαστε - και είμαστε - δύναμη ενότητας της αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά έχουμε προτείνει και ένα παγκόσμιο αριστερό φόρουμ για την κρίση.

Το σύνθημά μας «να αλλάξουμε την Ελλάδα - να αλλάξουμε την Ευρώπη» αποκτά μεγαλύτερη αξία σήμερα. Η βαθιά κρίση που ζει η ΕΕ είναι κρίση και του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ενοποίησης που δεν οδήγησε στην πραγματική σύγκλιση, αλλά στην διεύρυνση των ανισοτήτων, με αδύνατους κρίκους τις οικονομίες του Ευρωπαϊκού νότου.  Ζητείται επειγόντως αλλαγή πορείας, σε ευθεία σύγκρουση με τις κυρίαρχες επιλογές, με πρώτο στόχο την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Μόνο μια κοινωνική Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει την αλληλεγγύη».

To Γραφείο Τύπου