Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/05/2004

Για τις δηλώσεις Σουφλιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η σχετική διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τις δηλώσεις Σουφλιά για τους Ολυμπιακούς αγώνες και την σχετική διαμάχη Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση

Όταν αναλάμβανε η χώρα μας τους Oλυμπιακούς αγώνες, με απόλυτη σύμπλευση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, o ΣΥΝ ήταν το μόνο κόμμα που διαφοροποιήθηκε.

Επισημάναμε τότε, τεκμηριωμένα, την ανάγκη να υπάρξουν διαφορετικές προτεραιότητες που να προωθούν τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Καταγγείλαμε ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν, όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, οι φορολογούμενοι πολίτες, η ελληνική περιφέρεια, με τον στραγγαλισμό των αναγκαίων έργων, και το περιβάλλον, με την ένταση του υδροκεφαλισμού του Λεκανοπεδίου.

Οι διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής από την απόλυτη συνευθύνη Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα νόημα, πολύ περισσότερο όταν εκδηλώνονται από κορυφαίους χειριστές της διοργάνωσης λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του «2004».

Εκτός αν αποτελούν μια ακόμη σχεδιασμένη “τροχιοδεικτική βολή» για τα σκληρά μέτρα μονόπλευρης λιτότητας που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ από τον Σεπτέμβριο.

To Γραφείο Τύπου