Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/05/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Θαν. Λεβέντης, βουλευτής και Παν. Κοντολέων, Τμήμα Υγείας, επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο ΚΑΤ

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Στην Ελλάδα του 2004 δυστυχώς μιλάμε ακόμα και ζούμε με τα ράντζα, με τα φακελάκια, τους ειδικούς λογαριασμούς των νοσοκομείων, με τα φάρμακα και με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Εδώ και 20 χρόνια θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές και οι διαρθρωτικές αλλαγές, έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Χρήματα υπήρχαν, αλλά δυστυχώς χάθηκαν στο δρόμο!! Και σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, εξακολουθεί το ΕΣΥ να νοσεί.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ., πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τον πόνο του κόσμου, λέγοντας γνωστά, χιλιοειπωμένα και ξεθυμασμένα λόγια.

Αν δεν αλλάξει η πολιτική για την υγεία, εάν δεν χρηματοδοτηθεί γενναία ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, εάν δεν στηριχθούν αποφασιστικά οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας, από τους εργαζόμενους μέχρι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα και θα αντιμετωπίζουμε προκλητικές καταστάσεις, όπως αυτές της τελευταίας περιόδου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, από πολιτικό πρόσωπο επικεφαλής στον τομέα Υγείας ακούστηκε και η διαδικασία νομιμοποίησης όλων αυτών των παρατράγουδων, τα οποία δυστυχώς ταλαιπωρούν και τους ασθενείς και τους γιατρούς και μειώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αρχές του 21ου αιώνα δεν μπορούμε να πάμε με αυτή την κατάσταση που υπάρχει στη δημόσια υγεία. Το δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά, αν θέλουμε να έχουμε σύγχρονο ΕΣΥ.

Για την υπόθεση του Γηροκομείου της Αθήνας

Είναι καταστάσεις που προκαλούν αγανάκτηση και φρίκη. Μπροστά στα μάτια όλων η τρίτη ηλικία μετατρέπεται σε πειραματόζωο. Και είναι φανερό πια ότι η διαπλοκή, ο ανταγωνισμός συμφερόντων, η έλλειψη πολιτικής θέλησης οδηγούν σε ένα ευρύτατο πεδίο ασυδοσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι αδιανόητο να επικαλείται κανένας την έλλειψη νομοθετικής πρόβλεψης και νομοθετικού πλαισίου. Είναι προκλητικό να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλων, μέρα μεσημέρι, τέτοια εγκληματικά πράγματα που προσβάλουν και τον πολιτισμό μας. Σε δημοτικό γηροκομείο πειραματόζωα, με φάρμακα ανεξέλεγκτα, ανθρώπινες ζωές που λαχταράνε για στοργή και προστασία!!! Εφιαλτικές καταστάσεις που μας οδηγούν σε άλλες περιόδους, όπου ο πολιτισμός δοκιμάστηκε και η κοινωνική ευαισθησία επίσης περιφρονήθηκε με τρόπο χυδαίο, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

To Γραφείο Τύπου