Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την ανακοινωθείσα έναρξη διαδικασιών για τη συγχώνευση μεταξύ της Olympic Air και την Aegean

Σε συνθήκες δημοσιοοικονομικής τρομοκρατίας και της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης, με την απόλυτη κυριαρχία της αγοράς πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού μας, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που κορυφώνεται με την κυριαρχία της Marfin και της Aegean στους αιθέρες, με λογικές κυνισμού.

Ο ΣΥΝ καλεί τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά να πουν όλη την αλήθεια για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις έναντι του κ. Βγενόπουλου και των σχεδιασμών του για τον επιδιωκόμενο “γάμο” των Olympic Air και Aegean Airlines, καθώς και για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που θα έχει συνολικά για τη χώρα η δημιουργία ενός πανίσχυρου καρτέλ στις αερομεταφορές, στερώντας από τη χώρα μια εθνική και δημόσια στρατηγική στις αερομεταφορές. Η πρόσφατη ανακοίνωση των δύο αεροπορικών εταιρειών που αφορά στον «γάμο» τους, έχει «προξενήτρες» τα δύο   μεγάλα κόμματα. Το τραγικό στον επίλογο αυτής της τραγωδίας είναι ότι ολοκληρώνεται και με τη σχεδιαζόμενη «κηδεία» των 4.500 απολυμένων, μονίμων και συμβασιούχων της πρώην δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο ΣΥΝ θα επιμείνει στην πάγια θέση του για σύγχρονες, δημόσιες και ασφαλείς αερομεταφορές που θα εξυπηρετούν την περιφερειακή συνοχή της χώρας, τον τουρισμό, τις εμπορευματικές δραστηριότητες, την πτητική ασφάλεια, με προσιτές τιμές για το λαό. Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των υπό σύνταξη και μετάταξη μονίμων  συμβασιούχων απολυμένων της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

To Γραφείο Τύπου