Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2010

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με την επιδιωκόμενη συγχώνευση Olympic Air και Aegean

Η επιδιωκόμενη συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών Olympic Air και Aegean  δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα στο χώρο των αερομεταφορών για τη χώρα μας. Δημιουργείται ένα ισχυρό καρτέλ που αντιτίθεται στις υποτυπώδεις και ελάχιστες νομολογιακές πραγματικότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης που αντιτίθενται στα ολιγοπώλια. Η αντίθεση αυτή φαίνεται να είναι μόνο φραστική, χωρίς ουσιαστικό πρακτικό περιεχόμενο.

Οι θέσεις και οι αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολύχρονο προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της πρώην δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας, δυστυχώς επιβεβαιώνονται στο ακέραιο. Οι μέχρι τώρα «ανταγωνιστές στους αιθέρες», που δήθεν «αερομαχούσαν» για τον έλεγχο της αεροπολιτικής αγοράς αποδείχθηκαν επικοινωνιακά τρυκ  και μόνο. Η πτητική ασφάλεια, η τιμολογιακή πολιτική, ο απόλυτος έλεγχος της αχόρταγης αγοράς πάνω από τις ανάγκες της περιφερειακής συνοχής της χώρας, του τουρισμού και των επιβατών είναι πλέον γεγονός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνεται απλά, αλλά υποχρεούται να ενδυναμώσει τη δράση του με τον τεκμηριωμένο προγραμματικό του ρόλο. Δημόσιες αερομεταφορές με πραγματική πτητική ασφάλεια και προσιτές τιμές για τα λαϊκά στρώματα είναι αναγκαίες σήμερα όσο ποτέ.

To Γραφείο Τύπου