Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/02/2010

Το Παλαιστινιακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΝ

Συνάντηση μελών της ΚΠΕ του ΣΥΝ με τον Α.Μοχαμέντ, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το μέλος της Κ.Ε Ε.Μιχιάρ

Συνάντηση με τον σ. Αμμούρα Μοχαμέντ, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το μέλος της Κ.Ε σ. Εκτάμι Μιχιάρ, είχαν σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ οι Ν. Θεοδωρακοπούλου και Γ. Μπουρνούς, μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ και εκπρόσωποι του κόμματος στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Μ. Αμμούρα ενημέρωσε τον ΣΥΝ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, με την επιδείνωση των εποικισμών, την τελμάτωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ και την σκλήρυνση της δεξιάς και ακροδεξιάς κυβέρνησής του στο αίτημα των Παλαιστινίων για τον τερματισμό των εποικισμών και την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επανέλαβε την μόνιμη στήριξη του κόμματος για την επίλυση του Παλαιστινιακού, την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967. Διαβεβαίωσαν τους παλαιστίνιους εκπροσώπους του ΔΜΑΠ, ότι το παλαιστινιακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΝ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και του ΚΕΑ, με πρώτο αίτημα τον τερματισμό των εποικισμών και το γκρέμισμα του τείχους.

Οι δύο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν προτάσεις για την   εμβάθυνση των  συντροφικών δεσμών  αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς και  με το σύνολο των  αριστερών  και προοδευτικών δυνάμεων του Παλαιστινιακού λαού.

To Γραφείο Τύπου