Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/02/2010

Αναβάθμιση υπηρεσιών Ι.Κ.Α. και στελέχωση υπηρεσιών Σ.ΕΠ.Ε Ρόδου

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ιδιαίτερα δυσμενές είναι το κλίμα  που έχει διαμορφωθεί στην τοπική  κοινωνία της Ρόδου λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των υποβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται από την πολιτεία, στο πλαίσιο της  εργασιακής προστασίας και της  κοινωνικής στήριξης των εργαζομένων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, επισημαίνεται,  μεταξύ άλλων, ότι :

•    Οι Υγειονομικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του ΤΑ.Ξ.Υ.  λειτουργούν σε συνθήκες υποβάθμισης και με υψηλό διοικητικό κόστος λειτουργίας, ενώ η ακίνητη  περιουσία του  ενιαίου ασφαλιστικού οργανισμού  παραμένει αναξιοποίητη.

•     Οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) λειτουργούν πλημμελώς, αφού  στερούνται του προβλεπόμενου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και του απαιτούμενου εξοπλισμού.     

Με βάση τα προαναφερθέντα,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

•    Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες  προτίθενται να προβούν άμεσα για την επαρκή στελέχωση και τον ικανοποιητικό εξοπλισμό των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας της Ρόδου;

•    Υπάρχει σχεδιασμός  μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α, καθώς και προγραμματισμός αξιοποίησης των ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης