Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2004

Δήλωση του Ν.Χουντή για την έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Κ.Ανάν

Μετά την δημοσίευση της έκθεσης του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Κ.Ανάν ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού και υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής Νικος Χουντής, έκανε την εξής δήλωση :

"Η έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ , ούτε ισορροπημένη είναι ούτε συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κυπριακού λαού να βρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, αντάξιο ενός ανεξάρτητου μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση του Γ.Γ. κινείται στους ρυθμούς που επιβάλλει το πιεστικό αίτημα της 'Αγκυρας και των ΗΠΑ να αποσπάσει η Τουρκία ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό όμως που κυρίως εντυπωσιάζει είναι η έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους της ελληνικής διπλωματίας , που αφήνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ να διασύρεται η Κυπριακή Κυβέρνηση και να λαμβάνονται αποφάσεις που οδηγούν σε ντε φάκτο αναγνώριση των κατεχόμενων και της εισβολής και αυξάνουν την αδιαλλαξία της Τουρκικής πλευράς , για δίκαιη και λειτουργική λύση'.

To Γραφείο Τύπου