Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2004

Δήλωση της Μ.Φραγκιαδάκη

Η Μ.Φραγκιαδάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΝ, πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν με ήττα της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς και της αποκάλυψης των πολιτικών που υπηρέτησαν την πενταετία που πέρασε τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ε.Ε. Πολιτικές που μείωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις και δεν υπεράσπισαν τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της οικολογίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι επεδίωξαν η αντιπαράθεση να γίνει με προδιαγραφές Εθνικών εκλογών, η μεν Ν.Δ. για να κρατήσει συσπειρωμένες και ενισχυμένες τις δυνάμεις της, που της έδωσαν την εκλογική νίκη στις 7 Μάρτη, το δε ΠΑΣΟΚ για να μην αποκαλυφθεί ότι η μετάλλαξη που έχει υποστεί από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις ηγεσίες του, είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδοχή και τη συναίνεση των πολιτικών που εκπορεύονται από τα διευθυντήρια της Ε.Ε. σε βάρος δικαιωμάτων και λαϊκών κατακτήσεων.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που με οδήγησε στην παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και στην επιλογή αγώνα, με τη συνεργασία μου στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σε μια προοπτική ενότητας της Αριστεράς, που πρέπει να μένει ζωντανή και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μιας ενότητας που πιστεύω ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί, με τη συνάντηση όλων των προοδευτικών ανθρώπων και αριστερών εκφράσεων, προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό κενό, από την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, από την έλλειψη ενός μαζικού προοδευτικού πολιτικού φορέα, που θα μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά, γνήσια και με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι είναι η στιγμή, να αναλάβουν πρωτοβουλία όλες οι αριστερές δυνάμεις, για την έναρξη ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου, για την ενότητα της αριστεράς στη χώρα μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και να τους διαβεβαιώσω ότι με συνέπεια θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις ιδέες του σοσιαλισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

To Γραφείο Τύπου