Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2010

Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ για τον πολιτικό του σχεδιασμό για τα  οικονομικά - κοινωνικά - εργασιακά μέτωπα και τη δουλειά του στο εργατικό κίνημα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΝ, τα μέλη του Τμήματος Εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Αποφάσισε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των δεσμών του ΣΥΝ με τους  εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, για την ουσιαστική βελτίωση της παρέμβασής του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και για την αποτελεσματική στήριξή του στους υπό εξέλιξη αγώνες των εργαζομένων.

Επιβεβαίωσε την κατεύθυνση του ΣΥΝ για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και των κοινωνικά άδικων, αδιέξοδων και νεοφιλελεύθερων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑ.ΟΣ.

Ο ΣΥΝ καλεί τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 24/2, που πρέπει να κλιμακωθεί και να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα πιο δυναμικές και μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις, με στόχο την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει μια ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και   δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου