Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2010

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού

Με συμμετοχή υπερτετρακοσίων στελεχών από όλη την Ελλάδα, έληξαν εχθές οι εργασίες της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας(Α.Π.) του ΣΥΝ.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη:

1.    Επαναβεβαιώθηκε  η συνέχιση της  κοινής  πορείας και δράσης  μαζί με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας  και της  ΑΡ.ΣΗ.  για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς με την προώθηση  των θεματικών  πολικών  εκδηλώσεων και το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό που είναι υπό έκδοση.

2.    Εκφράστηκε η έντονη αντίθεση για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου με επιχειρήματα, που έχουν εκτεθεί επαρκώς την τελευταία περίοδο.

3. Αποφασίστηκε:

Α. Να  συμμετάσχουμε  στο Έκτακτο Συνέδριο με την ολόπλευρη προβολή των θέσεων και ιδεών της Α.Π.

Β. Να καταθέσουμε  συνολική πολιτική πλατφόρμα με κύριους άξονες:

Γ.  Να διεκδικήσουμε την ενδυνάμωση του ΣΥΝ και  την απόκρουση της ρευστοποίησης του ΣΥΝ.

Να θέσουμε τα συγκεκριμένα πολιτικά μας όρια σε ότι αφορά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και να  διεκδικήσουμε ξεκάθαρη απόφαση από το Έκτακτο Συνέδριο στο ζήτημα αυτό.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που εντάσσονται στο ρεύμα της Ανανεωτικής Αριστεράς να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδικασίες του Εκτάκτου Συνεδρίου και να διαμορφώσουν τις συνθήκες της καλύτερης δυνατής παρουσίας του χώρου μας.