Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2004

Για την πτώση του Φάντομ τύπου F4 της Πολεμικής Αεροπορίας

Σχετικά με την πτώση του Φάντομ τύπου F4 της Πολεμικής Αεροπορίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό των δύο αεροπόρων, στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότων του Φάντομ τύπου F4, που κατέπεσε σήμερα στον Παρνασσό, και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

Η έκφραση της πάνδημης οδύνης για τα νέα θύματα του πολυετούς ακήρυχτου πολέμου δεν μπορεί να έχει τον τυπικό χαρακτήρα αποδοχής αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που έχει σε περίοδο ειρήνης συνεχείς απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση για τον αυξανόμενο αριθμό παρόμοιων ατυχημάτων και για τις ακραίες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εγείρονται ερωτήματα που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα αξιοπιστίας των μαχητικών αεροσκαφών, ερωτήματα που έχουν τεθεί πολλές φορές και δεν έχουν απαντηθεί από το Υπ. ʼμυνας

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και μάλιστα να θεωρούνται αυτές οι απώλειες ως στατιστικά μεγέθη, αποδεκτά σε καιρό ειρήνης. Αναμένουμε την υπεύθυνη πολιτική τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου