Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/02/2010

Δήλωση της Ευαγγ.Αμμανατίδου από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωματείων από εργοστάσια της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας»

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, με κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής Νομού Ροδόπης, παραβρέθηκε στην Κομοτηνή, όπου έλαβε χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωματείων από εργοστάσια της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» και πορεία για επίδοση ψηφίσματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Με το ψήφισμα οι εργαζόμενοι ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την επαναλειτουργία των εργοστασίων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι και των 14 εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα έξω από τα αρμόδια υπουργεία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα εργοστάσια είναι βιώσιμα ενώ η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» έχει χρηματοδοτηθεί με 34 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου και με τη δέσμευση να λειτουργήσει τα εργοστάσιά της και να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Παρʼ όλα αυτά, εδώ και ενάμισι χρόνο οι εργαζόμενοι εμπαίζονται καθώς δεν υπήρξε η εγγύηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων. Ειδικά για τον Νομό Ροδόπης, ο οποίος μαστίζεται από αποβιομηχάνιση και αποαγροτοποίηση, οι 460 θέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Παρόχθιων Αλιέων για το σοβαρό ζήτημα της εξάπλωσης του φυτοπλαγκτόν. Η βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει να αναληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες ώστε να αποζημιωθούν οι αλιείς οι οποίοι δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, κάτι που δεν έγινε και σε ανάλογη περίπτωση πριν από δύο χρόνια.

To Γραφείο Τύπου