Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/02/2010

Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στη «Λαϊκή του Σαββάτου» για την επικείμενη απεργία της 24ης Φλεβάρη - Δηλώσεις Μ. Κριτσωτάκη

Πολιτική εξόρμηση πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου19/02/2010 ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στη Λαϊκή (Πατέλες). Κατά την εξόρμηση μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  συνομίλησαν με πολίτες και παραγωγούς, διένειμαν προκηρύξεις για την επιτυχία της απεργίας της 24ης Φλεβάρη και  δήλωσαν: «Θεωρούμε αναντικατάστατη τη ζωντανή σχέση μας με τις κοινωνικές δυνάμεις και τα κοινωνικά προβλήματα, την άμεση -πρόσωπο με πρόσωπο- επαφή μας με τους πολίτες, τη ζωντανή παρουσία μας στις κοινωνικές διεργασίες και εξελίξεις».

Στην εξόρμηση συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκης ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ. και του ΛΑ.ΟΣ., επιχειρεί να αλλάξει πλήρως το οικονομικό - κοινωνικό τοπίο, να αφαιρέσει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και να προωθήσει μία ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Το μήνυμα που μεταφέρουμε είναι απλό.

Δεν υπάρχει μόνο η τρομοκρατία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η καταστροφολογία και τα σχέδια κοινωνικής κατεδάφισης των από πάνω και των απʼ έξω.

Το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας δε θα περάσει.

Για την Ελλάδα υπάρχει και άλλος δρόμος. Υπάρχει ελπίδα και προοδευτική διέξοδος.

Η ελπίδα είναι: ο ελληνικός λαός να βγει στο προσκήνιο, να συγκροτήσει ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και των κοινωνικά άδικων, αδιέξοδων και νεοφιλελεύθερων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24/2 πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα πιο δυναμικές και μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις, με στόχο την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να απεργήσουν και να βρεθούν στους δρόμους, για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο σε βάρος των αγορών και υπέρ των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

To Γραφείο Τύπου