Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/02/2010

Να λειτουργήσει από την σχολική χρονιά 2010-2011 το τμήμα Ακτινολογίας – Ραδιολογίας του A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Ερώτηση Τ.Κουράκη, Π.Λαφαζάνη προς την Υπουργό Παιδείας

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Ακτινολογίας και Ραδιολογίας του A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, η οποία είχε αποφασιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, έχει προκαλέσει τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της διοίκησης του A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και σύσσωμης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Είναι γνωστό ότι η καθιέρωση της βάσης του «10» για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα,  επηρέασε πολύ αρνητικά τα A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Οι φορείς της Μεσσηνίας και η διοίκηση του A.Τ.Ε.Ι. ζητούν να εξαιρεθεί το A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας από τη γενική απόφαση αναστολής έναρξης νέων τμημάτων και να περιληφθεί το εν λόγω Τμήμα στα μηχανογραφικά που θα κυκλοφορήσουν τις προσεχείς ημέρες.

Ιδιαίτερα πρέπει να ληφθεί υπʼ όψιν ότι:

α) Υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, και φοιτητικής στέγης, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ.

β) Η συγκεκριμένη σχολή είναι δίπλα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Με λίγα έξοδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και από τη διοίκηση του ΤΕΙ, θα μπορούσε θαυμάσια να λειτουργήσει χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως, θα αποδώσει οφέλη και κέρδη τεράστια, και στην εθνική υπόθεση της παιδείας, που είναι υψίστης προτεραιότητας, αλλά και στην υπόθεση υποστήριξης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η κα Υπουργός:

1.    θα αλλάξετε την απόφασή σας για τη μη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Ακτινολογίας – Ραδιολογίας του A.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, ώστε να λειτουργήσει το εν λόγω τμήμα την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κουράκης Αναστάσιος

Λαφαζάνης Παναγιώτης