Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/02/2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Προέδρο της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα, με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Ηρώ Διώτη, Βουλευτή Λάρισας, τον Μάρκο Μπασιούκα, Μέλος Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, τον Γρ. Καλομοίρη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και τον Χρήστο Πιλάλη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, συναντήθηκαν με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΔΗΜ. ΠΕΠΠΕΣ (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) Ευχαριστήσαμε τον κ. Πρόεδρο για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την επίθεση η οποία υπάρχει στα ασφαλιστικά, εργασιακά, γενικότερα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και μέσα σ΄ αυτούς και των εκπαιδευτικών και του εκφράσαμε την αγωνία και την αγανάκτησή μας για την επίθεση η οποία βλέπουμε ότι γίνεται σε κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αγωνία γιατί βλέπουμε ότι η επίθεση αυτή εντείνεται και αγανάκτηση γιατί για μια ακόμη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί και μέσα σ΄ αυτούς τους χαμηλόμισθους είναι και οι εκπαιδευτικοί να είναι τα υποζύγια τα οποία θα προσπαθήσουν να βγάλουν  από την κρίση την ελληνική οικονομία, μια κρίση που δεν την δημιούργησαν, αλλά από τη διαχείριση της οποίας για μια ακόμη φορά εκτιμούμε ότι  θα θησαυρίσουν αυτοί οι οποίοι τη δημιούργησαν

Στους σχεδιασμούς μας, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, έχουμε εντολή από τους συναδέλφους μας να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο φτάνει με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι  τον Μάρτιο. Πρόκειται για απεργιακές κινητοποιήσεις η οποία μία είναι για τις 8 Μαρτίου. Βέβαια υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης εάν υπάρξει πανεργατική κινητοποίηση και από άλλους κλάδους. Έχουμε μια εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση που κατατεθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας νομοσχέδιο το οποίο θεωρούμε ότι θα πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης … και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε εισηγήσεις ανάλογα με το τι πρόκειται να κατατεθεί, θα εκτιμήσουμε τη στάση μας και θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε  την ευκαιρία σήμερα να επισκεφτούμε την Ομοσπονδία των καθηγητών, εργαζόμενων δηλαδή που παίρνουν 1250 ? τον μήνα μέσο μισθό και η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως προνομιούχους που θέλει αν τους πάρει τα προνόμια. Την ίδια στιγμή που δεν έχει πάρει ούτε δεκάρα από τις τράπεζες, από τα καζίνο, από τις ναυτιλιακές εταιρείες, από τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια. Και θέλει να πάρει από τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους εργαζόμενους τους μεροκαματιάρηδες, που τα βγάζουν  πέρα πάρα πολύ δύσκολα.

Η κυβέρνηση, αντί να στηρίξει σ΄αυτή τη μεγάλη κρίση την ελληνική κοινωνία που καταρρέει τρομοκρατεί τους πολίτες δηλώνοντας πως επίκειται άρση της μονιμότητας και δραστικός περιορισμός των θέσεων εργασίας. Και την ίδια στιγμή παίζει ένα φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, με εξεταστικές επιτροπές, όπου το ένα κόμμα θα προσπαθεί να ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο, την στιγμή που οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο τα είκοσι τελευταία χρόνια έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Αύριο όμως είναι μια σημαντική μέρα, διότι είναι η στιγμή για την μεγάλη γενική απεργία, που πρέπει η συμμετοχή να είναι καθολική. Είναι η στιγμή που θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. Θα δώσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και πιστεύουμε ότι αυτή η μεγάλη απεργία θα είναι ένα νέο ξεκίνημα ώστε η κοινωνία να υψώσει το ανάστημά της απέναντι σε όλους όσους θέλουν να συρρικνώσουν το μέλλον και την προοπτική της.

To Γραφείο Τύπου