Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με την αδυναμία του ΟΑΕΕ να καταβάλει τις συντάξεις του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα

Σχετικά με την αδυναμία του ΟΑΕΕ να καταβάλει τις συντάξεις του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τον ΟΑΕΕ και όχι να ζητάει την εκποίηση της περιουσίας του, η οποία εξάλλου δεν είναι δική της αλλά των ασφαλισμένων.

Ο ΟΑΕΕ έχει οδηγηθεί σε πορεία κατάρρευσης και αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του προς τους ασφαλισμένους εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που του μείωσε την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 κατά 480 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να στηρίξει οικονομικά τον ΟΑΕΕ. Δεν μπορεί να παίζει με τις συντάξεις των ασφαλισμένων  ούτε να υποδεικνύει την εκποίηση της περιουσίας του ΟΑΕΕ γιατί είναι των ασφαλισμένων και όχι δική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης προτείνει και διεκδικεί μια ουσιαστική δέσμη μέτρων για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ, την ανασυγκρότηση και βιωσιμότητά του:

To Γραφείο Τύπου