Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2010

Σύσκεψη των Γραμματέων και μελών των ΝΕ της Στερεάς Ελλάδας

Στα πλαίσια της προσπάθειας για περιφερειακή συγκρότηση του κόμματος μας  το Σάββατο 27.2.10 στη Ελάτεια Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Γραμματέων και μελών των ΝΕ της Στερεάς Ελλάδας στην οποία συμμετείχαν ο Βαγγέλης Αποστόλου  μέλος της ΠΓ ΣΥΝ και ο Παναγιώτης  Ρήγας, μέλος της ΚΠΕ και του Οργανωτικού Γραφείου  ΣΥΝ. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την Διοικητική μεταρρύθμιση του  που προωθεί η Κυβέρνηση με το ονομαζόμενο σχέδιο ʽΚαλλικράτης΄σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης και επίθεσης στα δικαιώματα των πολιτών. Οι ρυθμίσεις αυτές μας βρίσκουν αντίθετους  γιατί όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προωθείται η  ουσιαστική δημοκρατική αποκέντρωση με ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων υπέρ των αυτοδιοικητικών θεσμών αλλά διατηρείται ο συγκεντρωτισμός, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα,  η μειωμένη προσβασιμότητα  και  δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων.

Τονίστηκε η ανάγκη το κόμμα μας, παρά τις δυσκολίες, να εντείνει τις προσπάθειες του ώστε να ανταποκριθεί στις συνθήκες που δημιουργεί το νέο  ʽασφυκτικόʼ νομοθετικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, θέτοντας στο επίκεντρο της δράσης του  τα  οξυμένα προβλήματα των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή θα στηρίξει πλατιές αυτοδιοικητικές κινήσεις που  θα προωθούν μια περιφερειακή ανάπτυξη με όρους οικολογικούς και κοινωνικούς και  θα συγκρούονται με τις λογικές του δικομματισμού όπως αυτές εκφράζονται στο χώρο της ΤΑ.

Τέλος,  εκλέχτηκε  Περιφερειακό Συμβούλιο για το συντονισμό της δράσης μεταξύ των ΝΕ και Επιτροπή Προγράμματος  για την επεξεργασία των προγραμματικών μας θέσεων για την Περιφερειακή Ανάπτυξη  της Στερεάς και την Αποκέντρωση, συμβολή του κόμματός μας στο διάλογο που θα αναπτυχτεί μέσα στις αυτοδιοικητικές κινήσεις στη πορεία για τις εκλογές του Νοέμβρη.

Λαμία 28.02.10