Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2005

Υποκριτικό και φιλοπόλεμο το μήνυμα Μπους

Σχόλιο του υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις του ΣΥΝ Π.Τριγάζη

Σχολιάζοντας την ομιλία Μπους ενώπιον του Κογκρέσσου των ΗΠΑ για την κατάσταση του έθνους, ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης τόνισε:

Η ομιλία Μπους δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για την πολύπαθη περιοχή της Μ. Ανατολής και γενικότερα για την παγκόσμια ειρήνη. Από την συνέχιση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και την εμμονή στο δόγμα του «προληπτικού πολέμου», πηγάζουν νέοι κίνδυνοι για στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ιράν και στη Συρία. Υποκρίνεται, για μια ακόμη φορά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας για τη μη διασπορά των όπλων μαζικής καταστροφής όταν την ίδια ώρα ανέχεται και στηρίζει την παράνομη κατοχή πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ, ενώ η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει την παραγωγή νέων πυρηνικών όπλων κατάλληλων για τοπικούς πολέμους.

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση Μπους τη Μ. Ανατολή χωρίς πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, δεν θα καταψήφιζε τα σχετικά ψηφίσματα στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, τα οποία έχει υπερψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου. Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ καλούνται να διαφοροποιηθούν σαφώς από τις άκρως επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης Μπους.

Μπροστά στις νέες απειλές για την ειρήνη αποκτούν πρόσθετη σημασία οι διεθνείς αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που ήδη προγραμματίζονται στις 19-20 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

To Γραφείο Τύπου