Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ανακοίνωση των Τμημάτων Αγροτικής Πολιτικής και Οικολογίας-Περιβάλλοντος του ΣΥΝ για τη σημερινή απόφαση της Comission να εγκρίνει την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας

Ο ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει  την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora της εταιρίας BASF και την εμπορία τριών ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού ΜΟΝ 863 της εταιρίας Monsanto.

Μια απόφαση που θυσιάζει με τον πλέον ωμό και απροκάλυπτο τρόπο  την υγεία των καταναλωτών, το μέλλον των μικρών και μεσαίων αγροτών και την βιοποικιλλότητα, στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων της βιοτεχνολογίας και του αγροδιατροφικού τομέα.

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις απροκάλυπτα και από καιρό εκφρασμένες προθέσεις του προέδρου της κ. Μπαρόζο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην πρώτη έγκριση καλλλιέργειας ΓΤΟ μετά το 1998, αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών για ολοκληρωτική απαγόρευση των μεταλλαγμένων.

Η επίκληση της οικονομικής και διατροφικής κρίσης έχει ήδη αποδειχτεί έωλη, καθώς η εισβολή μεταλλαγμένων καλλιεργειών ιδίως τις χώρες του τρίτου κόσμου τις οδήγησε σε παρατεταμένη διατροφική κρίση και τους μικρούς αγρότες τους σε εξαθλίωση και σε απόλυτη ομηρία από μια χούφτα πολυεθνικές .

Καλούμε την Κυβέρνηση

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής
Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος