Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2010

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ)

Στα γραφεία του Συνασπισμού συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ Συναδινός Τζούλιος και Κόκλας Χαράλαμπος με τους Ψάρρα Θανάση και Λάππα Ηλία, πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων πετοσφαιριστών.

Οι  εκπρόσωποι του ΠΑΣΑΠ ενημέρωσαν τον ΣΥΝ για τα προβλήματα των αμειβόμενων πετοσφαιριστών και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα του βόλεϊ στην Ελλάδα. 

Από τη πλευρά του ΣΥΝ τονίσθηκε η ανάγκη εφαρμογής από την πολιτεία και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενός διαφορετικού αναπτυξιακού μοντέλου και μιας άλλης αναδιανεμητικής πολιτικής των πόρων συνολικά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο βόλεϊ, με έμφαση στις υποδομές, τα ταλέντα και την στήριξη των σωματείων.

Επισημάνθηκε η ευθύνη που έχουν η αθλητική ηγεσία και η πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης της ΕΟΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ, για την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αθλητών από την πλευρά πολλών ομάδων και για τη μη τήρηση σε πολλές περιπτώσεις της αθλητικής νομοθεσίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις, τόσο για την καθυστερημένη καταβολή από την ΓΓΑ των οδοιπορικών των σωματείων του βόλεϊ, όσο και για τα δικαιώματα των αθλητών, αλλά και πρόσφατα για τα χρέη των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΑ του βόλεϊ προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι οι αθλητές του βόλεϊ έχουν αξιόλογες προτάσεις, μπορούν και πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη του βόλεϊ στη χώρα, διεκδικώντας παράλληλα τα εργασιακά τους αιτήματα σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους άλλων αθλημάτων.

Η ενεργός συμπαράσταση του ΣΥΝ τόσο στα εργασιακά - ασφαλιστικά αιτήματα των αθλητών, όσο και σε κάθε άλλη εποικοδομητική πρόταση για το βόλεϊ είναι δεδομένη.

Τμήμα Αθλητισμού