Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2010

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δημοσίων Υπαλλήλων του Συνασπισμού για τα κυβερνητικά μέτρα

Η πρωτοφανής στα χρονικά επίθεση ενάντια στα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων συνεχίζεται. Σήμερα η κυβέρνηση, μετά το πρώτο πακέτο μέτρων με το οποίο μειώνονται – για πρώτη φορά – οι αποδοχές των εργαζόμενων και πλήττεται ουσιαστικά η οικονομική τους θέση, ανακοίνωσε ένα δεύτερο πακέτο μέτρων με πολύ επαχθείς και δυσβάστακτους για τους εργαζόμενους, κυρίως του δημόσιου τομέα, όρους. Η επίθεση παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και χαρακτήρα κοινωνικής κατεδάφισης.

Η κυβέρνηση, σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό, πειθαρχώντας πειθήνια στις κατευθύνσεις και πιέσεις του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων, μέσα από ένα σκηνικό μαζικής παραπλάνησης και τρομοκράτησης του κόσμου, τροφοδοτώντας και αναπαράγοντας ένα κλίμα αντιπαράθεσης των εργαζόμενων και των διαφόρων κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους, προχωρά συστηματικά στο σχέδιο κατεδάφισης και των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον ολόκληρων γενεών.

Η εκστρατεία συκοφάντησης και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, που γίνεται χρόνια τώρα, να εμφανιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως μια ιδιαίτερη και πολλαπλά ευνοημένη κατηγορία εργαζόμενων, υψηλά αμειβόμενων, διεφθαρμένων και τεμπέληδων, που λειτουργούν σαν βαρίδι για τη χώρα, συνεχίζεται και αξιοποιείται από την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει τις αντεργατικές πολιτικές όχι βέβαια μόνο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στη συνέχεια.

Αξιοποιώντας την ύπαρξη παθολογικών χαρακτηριστικών και νοσηρών καταστάσεων στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αποσιωπούν την αναζήτηση των αιτίων που έχουν οδηγήσει σε αυτά τα φαινόμενα, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στις βασικές πολιτικές του κομματισμού και του ρουσφετιού που ασκούν χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και τα ρίχνουν όλα στον τελευταίο τροχό της αμάξης, τους υπαλλήλους. Αποσιωπούν τις δικές τους πρακτικές συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης του δημοσίου. Κτυπώντας τους δημοσίους υπαλλήλους, στην ουσία επιδιώκουν τον δραστικό περιορισμό του δημοσίου, τον κοινωνικό χαρακτήρα του. Στοχεύουν – και το κάνουν ήδη – στην εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων και λειτουργιών του δημοσίου (των «φιλέτων») στον ιδιωτικό τομέα, στη μεταφορά του κόστους βασικών κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ) από το κράτος στον πολίτη, εξυπηρετώντας έτσι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Τα μέτρα αυτά, εκτός από το ότι είναι εξοντωτικά για τους εργαζόμενους, αφού καλούνται να πληρώσουν για μια ακόμα φορά μονομερώς το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και μάλιστα αυτή τη φορά πολύ ακριβά με ανυπολόγιστες συνέπειες, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική συμβολή από τους έχοντες και κατέχοντες, από όλους αυτούς που πλούτισαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι και αναποτελεσματικά, αφού θα επιδεινώσουν την κρίση.

Οι εργαζόμενοι θα αντιτάξουν κοινούς διεκδικητικούς μαζικούς αγώνες για να αποτρέψουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα και να χαράξουν τους άξονες μιας άλλης πολιτικής προς όφελός τους.

Φτάνει πια. Καμιά υποχώρηση. Καμιά ανοχή ή αποδοχή των μέτρων. Να ανατρέψουμε τώρα το σύμφωνο σταθερότητας και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ν.Ε. ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ