Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2004

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το σχέδιο νόμο της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τη Δημόσια Διοίκηση

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε εσπευσμένα στην Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών , Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο ότι και η Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί την Δημόσια Διοίκηση λάφυρο του νικητή των εκλογών, που μπορεί να το διαχειριστεί όπως θέλει.

Με το νομοσχέδιο αυτό, αντί να καθιερωθούν νέα αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια για τη σωστή στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, θεσμοθετούνται αυθαίρετα κριτήρια που εξυπηρετούν την στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών με τους σημερινούς κομματικούς ημετέρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ικανοποιήσει η ΝΔ αυτές τις σκοπιμότητες χρησιμοποιεί ρυθμίσεις που είχε θεσπίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τη δική της εκλογική νίκη, και τις οποίες είχε τότε καταγγείλει (η ΝΔ). Οι διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με νομοθετική ρύθμιση, που προώθησε και ψήφισε αυτή η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό, και βάσει της οποίας συγκροτήθηκε επιτροπή, η οποία και με συμμετοχή εκπροσώπων του δημοσιουπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος θα προχωρούσε σε νέα πρόταση για αναμόρφωση του δημοσιουπαλληλικού κώδικα. Φαίνεται όμως ότι οι όποιες δεσμεύσεις ακόμα και αν έχουν γίνει και νομοθετικές διατάξεις, υποχωρούν μπρος στο κομματικό συμφέρον.

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο και μετά από διάλογο με τα κόμματα και τους κοινωνικούς συνδικαλιστικούς φορείς, να προχωρήσει σε άλλη νομοθετική ρύθμιση που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην σωστή στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και στην αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα αντικειμενικά προσόντα και όχι τα κομματικά κριτήρια.

To Γραφείο Τύπου