Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2004

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την αντικατάσταση προσωπικού ΟΑΚΑ-ΣΕΦ

Η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 αποφάσισαν την αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού μεγάλων σταδίων (ΟΑΚΑ και ΣΕΦ) ένα μήνα πριν τους αγώνες, από έκτακτο προσωπικό, μισθοδοτούμενους «εθελοντές» και υπαλλήλους των εταιρειών που ανακατασκεύασαν τα στάδια και μάλιστα δίνοντάς τους αναγκαστική άδεια.

Η απροθυμία της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη δεδομένη εμπειρία του προσωπικού αυτών των σταδίων, αποκλείοντάς τους από τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, προκαλεί απορία. Δημιουργείται όμως εύλογα και το ερώτημα, μήπως στο σχέδιο εκποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους αγώνες, εκχώρησης της λειτουργίας και συντήρησής τους σε ιδιωτικές εταιρείες, που θα τις διαχειρίζονται κύρια για εμπορικούς και δευτερευόντως για αθλητικούς σκοπούς, κάποιοι φιλοδοξούν να εντάξουν και τα δυο μεγαλύτερα στάδια της χώρας ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά δικαιώνεται η κριτική που ασκεί εδώ και καιρό ο Συνασπισμός, σχετικά με τη κατασκευή αχρείαστων, δαπανηρών στη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς σχεδιασμό με βλέμμα στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και για το τεράστιο πρόβλημα της μεταολυμπιακής χρήσης των σταδίων.

Τμήμα Αθλητισμού