Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2010

Συνέντευξη Δημ. Στρατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» για τα κυβερνητικά μέτρα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ Βήμα (Κώστα Αρβανίτη) σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα ανέφερε τα εξής:

«Όλοι και όλες στους δρόμους για το μπλοκάρισμα των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων.

Τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν στην κυριολεξία ένα αντικοινωνικό Αρμαγεδώνα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πάντα διαχρονικό και επίκαιρο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» επέλεξε τη βαρβαρότητα.

Τα κυβερνητικά μέτρα θίγουν βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους. Καταργούν ουσιαστικά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ. Οδηγούν όχι μόνο σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και σε αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Η μείωση των μισθών σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βάθεμα της ύφεσης και σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας.

Επιβεβαιώνεται έτσι ο κανόνας, ότι, όταν η Ελλάδα χρωστά, πληρώνουν οι φτωχοί και όταν η Ελλάδα κερδίζει, κερδίζουν οι πλούσιοι και εξακολουθούν να πληρώνουν οι φτωχοί.

Μια αραβική παροιμία λέει, ότι « εάν η καμήλα δεν γονάτιζε, δεν θα την φόρτωναν». Επομένως μια είναι η λύση: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Να γίνουν ορμητικός χείμαρρος, εκρηκτικό ηφαίστειο, σαρωτικός τυφώνας που θα ακυρώσουν τα κοινωνικά άδικα και αδιέξοδα κυβερνητικά μέτρα και θα διεκδικήσουν μία άλλη προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση.»     

To Γραφείο Τύπου