Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2010

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τους Πάνο Σκουρλέτη, υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, Τζούλιο Συναδινό, υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος και Δημήτρη Στούμπο, γραμματέα της ΠΚ δημοσιογράφων του ΣΥΝ, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, με τους Παύλο Γερακάρη, Πρόεδρο, Αντώνη Αντωνόπουλο, Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Ευσταθίου, Γεν. Γραμματέα και Αγγελική Βύζικα, μέλος του Δ.Σ.

Η Διοίκηση του ΠΣΑΤ ενημέρωσε τον ΣΥΝ για τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητικοί συντάκτες: για τις συνθήκες εργασίας στα γήπεδα και τη βία στην οποία υπόκεινται, την ανασφάλεια και τις συλλογικές συμβάσεις, την υποαπασχόληση και την εργασία με μπλοκάκι,  το δουλεμπόριο των νέων αθλητικών δημοσιογράφων, την απλήρωτη Κυριακάτικη εργασία κλπ.

Έγινε γόνιμη συζήτηση για φλέγοντα θέματα του αθλητισμού (γενικότερη αθλητική πολιτική, βία, ντόπινγκ κ.α.).

Ο ΣΥΝ ενημέρωσε τον ΠΣΑΤ για τις βασικές του θέσεις για τον αθλητισμό, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και δηλώθηκε η συμπαράσταση και η διάθεση του ΣΥΝ να συμβάλλει σε όποιες πρωτοβουλίες λάβει ο ΠΣΑΤ σε αθλητικά θέματα.

Από πλευράς ΣΥΝ τονίσθηκε ότι βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δίκαιων εργασιακών αιτημάτων των αθλητικών συντακτών και έτοιμος να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον ο ΣΥΝ, θεωρώντας ότι και οι αθλητικοί συντάκτες ως εργαζόμενοι θα βιώσουν τα αποτελέσματα της βάρβαρης επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, απευθύνει σε αυτούς κάλεσμα ώστε και μέσα από το λειτούργημά τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ενότητας και αλληλεγγύης των εργαζόμενων, των ανέργων και όλων των φιλάθλων που συγκεντρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους, αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των οικονομικών μέτρων.

Τμήμα Αθλητισμού