Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/03/2010

Συνάντηση του Συνασπισμού με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα Κ.Π.Ε. ΣΥΝ, Χάρη Κωνσταντάτο, μέλος Κ.Π.Ε υπεύθυνο του  τμήματος  οικολογίας – περιβάλλοντος και Μπάμπη Μπιλίνη, από την γραμματεία του τμήματος οικολογίας – περιβάλλοντος, συναντήθηκε με αντιπροσωπία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ αποτελούμενη από τον συντονιστή της Γιώργο Τσέκο, τον Πάρη Φούντα, την Γιάννα Γεροκώστα και την γραμματέα του δικτύου Καμνουτσή Νατάσα.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΝΔΟΙΚΟ ενημέρωσαν τον ΣΥΝ για τον χαρακτήρα του. Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ είναι δίκτυο των οργανώσεων της μάχιμης οικολογίας, καταξιωμένες στις τοπικές κοινωνίες για την δράση τους, προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα προβλήματα του περιβάλλοντος και να τους εκπαιδεύσουν σε φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές. Όπου χρειάζεται, συγκρούονται με ιδιωτικά ή δημοτικά και κρατικά συμφέροντα, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος όλων.

Έγινε γόνιμη συζήτηση για την νέα πολιτική πραγματικότητα στην χώρα μας Συζητήθηκε η ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οικονομική κρίση, οι περιβαλλοντικές πιέσεις σε διάφορες περιοχές, η κλιματική αλλαγή και η προώθηση των ΑΠΕ (το ΠΑΝΔΟΙΚΟ έχει συνυπογράψει το υπόμνημα της Ορνιθολογικής Εταιρείας μαζί με άλλες οικολογικές οργανώσεις).

Ο ΣΥΝ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για την ανάγκη να ξεπεραστεί η οικονομική και οικολογική κρίση, με μοντέλο ανάπτυξης διαφορετικό από αυτό, που οδηγεί τους εργαζόμενους σε οικονομική εξαθλίωση και το περιβάλλον σε καταστροφή.

Τονίστηκε ότι ο ΣΥΝ βρίσκεται και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος και θα βοηθήσει τους αγώνες του ΠΑΝΔΟΙΚΟ και των οικολογικών κινήσεων

To Γραφείο Τύπου