Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2005

Ο ΣΥΝ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων

Συνάντηση Αλαβάνου & Στρατούλη με Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από το μέλος της Π.Γ. Δημ. Στρατούλη, συναντήθηκε σήμερα 4/2/05, με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του ΣΥΝ στους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Θέλω να τονίσω ότι αισθανόμαστε έκπληξη για το πρόστιμο που επέβαλλε η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών, η οποία κλείνει τα μάτια σε όσα γίνονται, για παράδειγμα, με τις συγκαλυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα σε θερμοσίφωνες που «φυτεύουν» οι ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ξέραμε τον ΟΤΕ ως μια κερδοφόρα επιχείρηση πριν αρχίσει η ιδιωτικοποίησή του. Πριν 8 χρόνια είχε 250 δις. κέρδος σήμερα βγαίνει με 86εκ. ευρώ ζημιές. Είναι μια καθολική αποτυχία των κυβερνητικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν. Χρειάζεται ανάπτυξη και στρατηγικός σχεδιασμός αυτής της επιχείρησης. Αυτό είναι σε όφελος των πολιτών. Μην ξεχνάμε ότι όταν βγήκε στην αγορά η COSMOTE άρχισαν να πέφτουν τα έξοδα των πολιτών για την κινητή τηλεφωνία. Τέλος θέλω να πω ότι είμαστε καθολικά αντίθετοι στην προσπάθεια να σπάσουν οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και οι εσωτερικοί κανονισμοί διότι μ’ αυτό τον τρόπο μπαίνουμε στο φαύλο κύκλο της εξαθλίωσης της αγοράς εργασίας και είναι σε όφελος όλων των εργαζομένων να μην περάσει αυτή η προσπάθεια στον ΟΤΕ και μετά στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

Ο Πρόεδρος του ΟΜΕ-ΟΤΕ κ.Γ. Παναγόπουλος δήλωσε τα εξής:

Με μεγάλη μας χαρά ενώ εξελίσσεται το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσουμε για την 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 14/2, μας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κάναμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τα κεντρικά ζητήματα που κουβεντιάσαμε βεβαίως ήταν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με όλα όσα έχουμε πει κατά καιρούς για όλα όσα έγιναν εις βάρος του εθνικού πλούτου που λέγεται ΟΤΕ, το δεύτερο ήταν οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις όπου ουσιαστικά έρχονται να μας καταργήσουν τα θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα τα οποία έχουμε- η πρόταση Βουρλούμη-, και βέβαια το τρίτο σημείο είναι η ανάπτυξη του Οργανισμού η επιχείρηση αυτή που πρέπει να έχει μέλλον και πρέπει να έχει νούμερα, επομένως χρειαζόμαστε έναν οργανισμό με στόχευση, έναν οργανισμό αναπτυξιακό έναν οργανισμό ο οποίος να μην έχει μείον 86εκ. ευρώ το 2004. Και δικά μας αιτήματα είναι όχι στην κατάργηση των βασικών θεμελιακών μας δικαιωμάτων ναι στην ανάπτυξη του Οργανισμού και του ομίλου ΟΤΕ.

To Γραφείο Τύπου