Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2004

Απάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το Zepellin

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το Zeppelin, τόνισε:

Γεμίσαμε από παντεπόπτες μηχανισμούς παρακολούθησης, οι οποίοι αλωνίζουν πάνω και πέρα από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Παρασκευάζουν φόβο για να πουλήσουν ασφάλεια. Κι έτσι φτιάχνεται μια νέα ακριβή και επικίνδυνη αγορά: η αγορά ασφάλειας.

Και στην αγορά ασφάλειας ισχύει το διπλό δόγμα: τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, οι μηχανισμοί πάνω από τους θεσμούς και τις εγγυήσεις προστασίας των δικαιωμάτων.

Είναι μια στρεβλή δημοκρατία αυτή η δημοκρατία των μηχανισμών προληπτικού ελέγχου και προληπτικής καταστολής στο όνομα της ασφάλειας. Και πρέπει να πούμε με όση δύναμη διαθέτουμε ότι στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας κάποιοι θέλουν να επιβάλουν την αντίληψη ότι τα πάντα επιτρέπονται.

Καμία σκοπιμότητα της αγοράς ασφάλειας και του ανταγωνισμού συμφερόντων δεν μπορεί να οδηγήσει στον κανιβαλισμό της δημοκρατίας και στην πολτοποίηση και την αλλοτρίωση όλων των εγγυήσεων που συγκροτούν το δημοκρατικό πρότυπο ως κατάκτηση πολιτισμού. Οι κοινωνίες του «Μεγάλου Αδελφού» είναι πια κοινωνίες που τις βιώνουμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει η λογική του παντεπόπτη μηχανισμού που τα πάντα καταγράφει, τα πάντα ορά και τα πάντα ελέγχει και καταστέλλει.

To Γραφείο Τύπου