Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2010

Συνέντευξη Πάνου Τριγάζη στην εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο ραδιόφωνο «Ιόνιον FM»

«Βόμβα νετρονίου τα κυβερνητικά μέτρα»

Μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Νοδάρου στο ραδιόφωνο «Ιόνιον FM», το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης είπε, μεταξύ των άλλων:

«Τα μέτρα της κυβέρνησης θυμίζουν την ιστορία της  βόμβας νετρονίου. Η βόμβα αυτή σχεδιαζόταν από την κυβέρνηση Ρήγκαν με το επιχείρημα ότι θα ήταν λιγότερο καταστροφική από την ατομική βόμβα, αφού είχε το πλεονέκτημα να σκοτώνει τους ανθρώπους και να αφήνει άθικτα τα κτίρια. Κάτι ανάλογο  ισχύει και για τα άκρως επώδυνα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία υποτίθεται ότι θα σώσουν την οικονομία, αφήνοντας όμως πίσω τους κοινωνικά ερείπια.

Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί. Δεν είναι μονόδρομος τα μέτρα, που παραπέμπουν στην λαϊκή παροιμία ʽεκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδιʼ. Οι έχοντες και κατέχοντες πότε θα πληρώσουν. Περίπου 3 δις ευρώ είχαν κέρδη οι τράπεζες το 2009, εν μέσω της κρίσης. Οι φόροι από τους εφοπλιστές, είχε πει προ 2ετίας ο Γ. Δραγασάκης, ήταν λιγότεροι των εσόδων του κράτους από τα παράβολα για την πράσινη κάρτα των μεταναστών.

Μπορούν να απελευθερωθούν τεράστιοι πόροι από τους πολυδάπανους εξοπλισμούς, που μεγάλο μέρος τους υπαγορεύεται από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και όχι από τις ανάγκες της εθνικής άμυνας.

Χρειάζεται οι αγώνες των εργαζομένων να αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα, να είναι μαζικοί και ενωτικοί. Να συναντηθούν και με άλλα στρώματα που πλήττονται και εκπέμπουν SOS, όπως οι αγρότες και οι ΕΒΕ. Είναι η ώρα για ένα κίνημα των κινημάτων.

Ταυτόχρονα, πρέπει να δράσουμε και ευρωπαϊκά, με τους εργαζόμενους του ευρωπαϊκού Νότου  και όλης της Ευρώπης. Εμείς, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σʼ αυτή την κατεύθυνση.

To Γραφείο Τύπου