Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/07/2004

Περιοδεία Ν.Κωνσταντόπουλου σε πυροφυλάκια Καισαριανής - Βύρωνα - Δασαρχείο Πάρνηθας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε σήμερα 21/7/04, περιοδεία στα πυροφυλάκια της Καισαριανής και του Βύρωνα, και συζήτησε με τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και τους Δημάρχους Καισαριανής κ. Μπαρτσώκα και Βύρωνα κ.Χαρβαλιά.

Επίσης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας στο Δασαρχείο Πάρνηθας και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα του θεσμού, θέματα αντιπυρικής προστασίας και οικολογικά θέματα της περιοχής.

Μετά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Τέτοιες μορφές αυτοοργάνωσης της κοινωνίας είναι ένα χρήσιμο και εξαίρετο δείγμα δημοκρατικής συμμετοχής και κοινωνικής ευθύνης, σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας καλλιεργούνται άλλα πρότυπα και κυριαρχεί η αδιαφορία και η ιδιώτευση. Η εθελοντική δασοπροστασία Καισαριανής και Βύρωνα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και για να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία εκεί όπου αδρανεί ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα προστασίας του δάσους και των φυσικών καταστροφών προληπτικά. Είναι ανάγκη να ενισχυθούν τέτοια δείγματα αυτοοργάνωσης και δράσης της κοινωνίας .

Αυτά που προστατεύουν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του Βύρωνα και της Καισαριανής είναι συλλογικά αγαθά, είναι δημόσιος πλούτος. Τα προβλήματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μεγάλα, λείπει ένας εθνικός σχεδιασμός περιβαλλοντικής πολιτικής, η Ελλάδα συνεχώς παραπέμπεται για ζητήματα περιβάλλοντος στα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Αυτό που λέμε περιβάλλον είναι ο πλούτος της ζωής μας. Είναι αυτό που έχουμε από τους πατεράδες μας, είναι αυτό που θα έχουν τα παιδιά μας, είναι η ομορφιά αυτού του τόπου, η ισορροπία της ζωής μας, η ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Αξίζουν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο αναγνώρισης, αλλά χρειάζονται και έμπρακτη στήριξη και πλαισίωση.

To Γραφείο Τύπου