Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2010

Σχόλιο Βασ. Πριμικήρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα του ελληνισμού της διασποράς, για το Ταμείο Στήριξης του κ.Πετσάλνικου

Σχετικά με το Ταμείο Στήριξης του κ.Πετσάλνικου, ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα του ελληνισμού της διασποράς, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Όπως πάντα, οι σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τον ελληνισμό της διασποράς ήταν και είναι δυστυχώς ευκαιριακές και επετειακές. Θυμούνται τους Έλληνες της διασποράς μόνο όταν τους έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά, δια μέσου του Ταμείου Στήριξης που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ.Πετσάλνικος δηλαδή ενός «κουμπάρα βοήθειας» καλούνται και οι Έλληνες της αποδημίας να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την παραπαίουσα ελληνική οικονομία. Μια οικονομία  που την οδήγησαν εκεί που την οδήγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Φαίνεται ότι δεν αρκούν τα αντιλαϊκά βάρβαρα οικονομικά μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό. Χρειάζεται και η στήριξη από το υστέρημα του Έλληνα μετανάστη και απόδημου.

Προσπαθούν να ακουμπήσουν τις πατριωτικές ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων της διασποράς, με μίζερες επιλογές τύπου «κουμπαρά» που αποδείχθηκαν στο παρελθόν ακατάλληλες και αναποτελεσματικές.

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ελληνικό χαμηλότοκο ομόλογο στήριξης για τους Έλληνες της διασποράς. Όμως, όλα αυτά είναι ημίμετρα και δεν αντιμετωπίζονται με εθελοντισμούς. Καταγράφουν όμως, για φορά ακόμα, το πόσο λαθεμένα αντιλαμβάνονται τη σχέση με τον ελληνισμό της διασποράς όλες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

To Γραφείο Τύπου