Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2010

Κείμενο πρωτοβουλίας στελεχών του ΣΥΝ, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ για μια προωθητική σύνθεση και δημιουργική επανεκκίνηση του κόμματος, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας για το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ.

Η Κ.Π.Ε στη συνεδρίαση της στις 31-01-2010, αποφάσισε λαμβάνοντας υπόψη και τη συντριπτική θέληση των μελών του κόμματος όπως εκφράστηκε στις περιφερειακές συσκέψεις, τη διεξαγωγή έκτακτου συνέδριου του ΣΥΝ. 

Θεωρούμε  την απόφαση ως το πρώτο βήμα για  την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν και δημιουργούν προβληματισμό, αγανάκτηση και απογοήτευση στην πλειοψηφία των μελών και των φίλων του ΣΥΝ. Υποστηρίξαμε τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου με τη δέσμευση να μετάσχουμε ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο, ώστε οι διαδικασίες να καταλήξουν σε ένα ενωτικό, μαζικό και δημοκρατικό συνέδριο, που θα συμβάλει με τις αποφάσεις του στην αναζωογόνηση των ιδεών της Αριστεράς, θα δώσει πειστικές απαντήσεις στις σημερινές πρωτόγνωρες προκλήσεις, θα ενισχύσει με δημοκρατία τις εσωκομματικές λειτουργίες και θα βοηθήσει στην οργανωτική ανάπτυξη του κόμματός μας. Επιδιώκουμε να επαναβεβαιώσουμε ότι ο ΣΥΝ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή μακράς πνοής. Αυτό θα είναι το δεύτερο και το ουσιαστικότερο βήμα στην πορεία προς το συνέδριο που η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από το κλίμα που θα δημιουργηθεί και τον προβληματισμό που θα αναπτυχθεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι θα πρέπει περισσότερα  μέλη του κόμματος να συνδιαμορφώσουν  τις τελικές αποφάσεις του συνεδρίου και να βοηθήσουν στην αναγκαία συναίνεση. Γιʼ αυτό προτείνουμε να ελαττωθεί το μέτρο της εκλογής των αντιπροσώπων, ώστε να διευρυνθεί σημαντικά το σώμα του συνεδρίου.

Το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις  εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας (!) έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στο εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Επιχειρείται μια μεγάλη ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των λίγων και ισχυρών και σε βάρος των κοινωνικά ασθενέστερων. Η πολιτική της στρέφεται κατά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και οδηγεί στην αναπαραγωγή της ύφεσης'. Τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα κυβερνητικά μέτρα, αλλάζουν το τοπίο και μας θέτουν μπροστά σε νέα κατάσταση και απαιτήσεις .

Στην πορεία προς το συνέδριο:

Με βάση τις  ιδρυτικές αρχές του ΣΥΝ, τις  αποφάσεις των συνεδρίων του  και τις θέσεις του κόμματος της  Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πιστεύουμε ότι  χρειάζεται να εμβαθύνουμε πρωτίστως στα προγραμματικά ζητήματα. Αποτελεί προτεραιότητα να συζητήσουμε συλλογικά και συντεταγμένα για τις νέες εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη, για την οικονομική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, για μια αριστερή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Πρέπει να συζητήσουμε για την καλύτερη παρέμβαση μας με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Οφείλουμε ουσιαστική αξιοποίηση, εμπλουτισμό και επικαιροποίηση του προγράμματος μας που με μεγάλη πλειοψηφία συνδιαμορφώσαμε τον περασμένο χρόνο. Η ισχυρή και πειστική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση που θα συνδέει το όραμα με τον ρεαλισμό είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να γίνουμε χρήσιμοι σε όσους θέλουμε να εκφράσουμε. Θέτοντας στο κέντρο του στοχασμού μας την προοπτική της οικονομίας των αναγκών απορρίπτουμε τα σενάρια των συναινέσεων στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. 

Οφείλουμε να εμβαθύνουμε στην ιδεολογική ταυτότητα  της σύγχρονης Αριστεράς, όπως αυτή συμπυκνώνεται στο όραμα και  το στρατηγικό στόχο του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία. Οφείλουμε να μιλήσουμε για τον αριστερό ευρωπαϊσμό, για την πολιτική οικολογία και τον φεμινισμό που αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας μας. Ο ΣΥΝ θα πρέπει να είναι προσηλωμένος και να ανανεώνει με την καθημερινή του δράση και λειτουργία τις αξίες και τις αρχές που συνδυάζουν διαλεκτικά την μεταρρυθμιστική με την επαναστατική παράδοση. Ο ΣΥΝ είναι δύναμη ανταγωνιστική στον συναινετικό δικομματισμό που ευθύνεται για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας και αγωνίζεται μαζί με τα κινήματα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ο ΣΥΝ στηρίζει και εμπνέει τις κοινωνικές αντιστάσεις στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπερασπίζεται τους αδύνατους από τις συνέπειες της κρίσης διατυπώνοντας το δικό του όραμα και εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την κοινωνία που θέλουμε. 

Να συζητήσουμε  όλα τα οργανωτικά προβλήματα και  τις λειτουργικές δυσκολίες που  αντιμετωπίζουμε στο κόμμα μας. Τον ρόλο του μέλους που έχει υποβαθμιστεί, τη λειτουργία των πολιτικών κινήσεων που δεν είναι ελκτική, την ανανέωση του στελεχικού μας δυναμικού που έχει τελματωθεί, την αναποτελεσματικότητα στη δράση μας, την απουσία απολογισμού και δημοκρατικού ελέγχου, την κατοχύρωση της ενιαίας δράσης που είναι αλληλένδετη με τις αξίες της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Στο ερώτημα τι κόμμα θέλουμε για να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, η απάντηση μας είναι σαφής. Θέλουμε να έχουμε δραστήριες και αποτελεσματικές πολιτικές κινήσεις που θα έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο πολιτικής δράσης. Θέλουμε την ανατροπή των αγκυλώσεων που διέπουν το οργανωτικό μας μοντέλο.

Να αντιμετωπίσουμε  όλα τα αρνητικά πού έχουν σωρευθεί από τη λειτουργία των τάσεων. Χωρίς  να υποτιμούμε τον θετικό ρόλο που  διαδραμάτισαν τα πρώτα χρόνια του  ΣΥΝ, χωρίς να αρνούμαστε τον πολυτασικό και πλουραλιστικό χαρακτήρα του κόμματος μας, θεωρούμε ότι σήμερα με τον τρόπο που λειτουργούν και παρεμβαίνουν οι τάσεις δίνουν την εικόνα κλειστών ομάδων που ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγή τους. Οι τάσεις έπαψαν να είναι ρεύματα ιδεών που μπολιάζουν με τις θεωρητικές τους αναζητήσεις τον ΣΥΝ, αλλά και το σύνολο της Αριστεράς. Η μετατροπή τους σε μηχανισμούς ελέγχου της εσωκομματικής ζωής και η αναίρεση της αρχής της ενιαίας δράσης θα πρέπει άμεσα να ανατραπούν. Πρέπει να απαλλάξουμε το κόμμα μας από τους «τυφλούς» εσωκομματικούς ανταγωνισμούς χωρίς σαφή ιδεολογικά και πολιτικά διακυβεύματα. Η αναγκαία υπέρβαση του στρεβλού μοντέλου λειτουργίας του ΣΥΝ και των τάσεων δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με απλές οργανωτικές ρυθμίσεις αλλά ως κορυφαίο πολιτικό ζήτημα.

Με όλα  τα προηγούμενα στοιχεία της πολιτικής  μας, εξακολουθούμε να θεωρούμε αναγκαία την ενότητα δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς. Ο ΣΥΝ μαζί με άλλες  πολιτικές συλλογικότητες πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και  έδειξε τις ενωτικές του προθέσεις και στη συνέχεια με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς δόθηκαν σημαντικές εκλογικές και κοινωνικές μάχες με απήχηση στους αριστερούς πολίτες. Όμως τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές, εκδηλώθηκαν σοβαρά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, αλλά και ανταγωνισμούς και επιθετικότητα, τα προβλήματα συνεχίζονται και οξύνονται. Η δημιουργία συσπειρώσεων εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν τις διχαστικές καταστάσεις και τις φυγόκεντρες τάσεις, με συνέπεια την αναποτελεσματικότητα και τη σύγχυση. Είναι πολύ φυσικό να διερωτώμεθα πως μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Από την πλευρά μας επιμένουμε στην ανάγκη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης, συνεργασίας και κοινής δράσης της αριστεράς. Σ΄αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση του ΣΥΝ και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχία αυτόνομων πολιτικών συλλογικοτήτων, στη βάση ενός πολιτικά επικαιροποιημένου και κοινά αποδεκτού πολιτικού πλαισίου. Μόνο έτσι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε στο τοπίο της οικονομικής κρίσης να έλθει σε επαφή με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, με πολίτες από τον οικολογικό χώρο και τους φορείς τους, αλλά και με πολίτες από τον σοσιαλιστικό χώρο για την αναγκαία πολιτική του διεύρυνση. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις συνειδήσεις περισσότερων πολιτών από την καταγεγραμμένη επιρροή μας, διότι η κοινωνία θα αναζητήσει τον πολιτικό λόγο και την πολιτική στήριξη της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

Με αφετηρία τα παραπάνω, ως προς τις «Θέσεις  για το 6ο Συνέδριο», που διαμόρφωσε με ανοιχτές, όχι προκατασκευασμένες διαδικασίες και προτείνει στην ΚΠΕ η Επιτροπή Θέσεων, θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα κείμενο  που εκφράζει, σε γενικές γραμμές, μια προωθητική σύνθεση και επομένως μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την προσυνεδριακή συζήτηση στις οργανώσεις του κόμματος και της Νεολαίας και πιθανόν το κριτήριο για προωθητικές συνθέσεις και στο ίδιο το Συνέδριο.

Θέλουμε για  άλλη μια φορά να δηλώσουμε, ότι, όσοι και όσες υποστηρίζουμε αυτές τις σκέψεις που καταθέτουμε στην Κ.Π.Ε που θα αποφασίσει τις πολιτικές και οργανωτικές θέσεις για τις προσυνεδριακές διαδικασίες, δεν επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε μία ακόμη τάση ανάμεσα στις υπάρχουσες, δεν μας συγκινεί η μίζερη και αδιέξοδη εσωκομματική αντιπαράθεση και επικράτηση, αρνούμαστε να προσθέσουμε έναν ακόμη γραφειοκρατικό μηχανισμό αναπαραγωγής κομματικών οφίκιων και εξουσιών.

Έχουμε τη γνώμη ότι θα μπορούσαμε με νηφαλιότητα  να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για τον  τρόπο εκλογής των αποφασιστικών και εκτελεστικών οργάνων που θα ενισχύει τη θέληση των μελών, θα ενδυναμώνει τον ρόλο του κόμματος, θα αποδυναμώνει τις στρεβλώσεις των μηχανισμών και θα κατοχυρώνει την ουσιαστική δημοκρατία στις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. 

Με την  πρωτοβουλία μας και τους προβληματισμούς  μας θέλουμε να συναντηθούμε με όσους  συντρόφους και όσες συντρόφισσες έχουν  παρόμοιες ανησυχίες και σκέψεις  για την προοπτική του ΣΥΝ. Θέλουμε στην πορεία προς το συνέδριο να αναζητήσουμε την κοινή «συνασπισμική» συνείδηση η οποία θα μας βοηθήσει να συζητάμε τα θέματα που μας απασχολούν χωρίς ταμπέλες και ξεπερασμένες αναφορές του παρελθόντος. Θέλουμε με την πρωτοβουλία μας που δεν επιδιώκει να αποκτήσει μόνιμα και γραφειοκρατικά χαρακτηριστικά με ηγεσίες και ιεραρχία να συμβάλουμε σε προωθητικές συνθέσεις, στην έμπνευση των μελών του ΣΥΝ, ώστε να αρθούν οι αδρανοποιήσεις και οι αποστασιοποιήσεις για μια δυναμική επανεκκίνηση. 

Ο ΣΥΝ και  η προοπτική του εξαρτάται  από όλους και όλες μας.

Το κείμενο υπογράφουν οι:

  • ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
  • ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
  • ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΑΥΓΗΣ
  • ΑΝΕΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝ
  • ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
  • ΑΡΜΠΙΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΟΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
  • ΒΕΛΙΚΗΣ ΦΙΝΤΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΡΡΩΝ
  • ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΓΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΓΚΙΚΑΣ ΙΩΣΗΦ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΤΑΣ
  • ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Β.Ε
  • ΖΑΓΑΡΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • ΖΑΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
  • ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΞΑΝΘΙΠΗ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ
  • ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ ΗΠΕΙΡΟΥ
  • ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
  • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ Γ.Γ ΠΟΣΔΕΠ
  • ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
  • ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΜΟΥ
  • ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ Ε.Γ.ΠΟΣΔΕΠ
  • ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
  • ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  • ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΖΗΣΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΚΑΡΑΚΟΥΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΙΟΥ
  • ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΚΑΣΣΑΡΤΖΙΑΝ ΧΑΙΚ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ
  • ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
  • ΚΟΡΔΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  • ΚΥΛΑΚΟΥ ΚΑΙΤΗ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ
  • ΛΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  • ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΛΛΗ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΜΑΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΜΑΝΤΕΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΜΑΝΤΟΥΚΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ -ΚΩΣ
  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  • ΜΑΥΡΩΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
  • ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
  • ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  • ΜΠΑΛΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
  • ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
  • ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ
  • ΜΠΙΛΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΜΠΟΝΟΒΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  • ΝΤΑΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
  • ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Α.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΠΑΝΤΑΠΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΜΟΥ
  • ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΝΤΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Α
  • ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
  • ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
  • ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΚΑΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΡΗΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥ
  • ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
  • ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  • ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
  • ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
  • ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΡΗΣ
ΝΕΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Α.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΤΑΦΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΤΕΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
  • ΤΡΑΧΗΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΤΣΑΙΝΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  • ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΤΑΣ
  • ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • ΤΣΟΠΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
  • ΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Ε. ΠΟΣΔΕΠ
  • ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΔΡΑΜΑΣ
  • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΟΥ- ΜΥΚΟΝΟΥ
  • ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ