Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2004

30 χρόνια μεταπολίτευσης και οι ελπίδες του λαού μας για σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και για το συνεχές βάθεμα της Δημοκρατίας έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτες

Τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης και οι ελπίδες του λαού μας για σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και για το συνεχές βάθεμα της Δημοκρατίας έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτες.

Ο δικομματισμός κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα που αναπαράγεται και αναπαλαιώνεται, επηρεάζοντας σε συντηρητική κατεύθυνση τόσο τις πολιτικές, όσο και τις κοινωνικές εξελίξεις. Είναι απαραίτητη η ριζική αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων με την ενίσχυση της Αριστεράς στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο, την ανάπτυξη μαζικών κινημάτων και την ουσιαστική αντιπαράθεση με τη μιντιοκρατία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν τα κοινωνικά πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Η δραματική εκκρεμότητα της Κύπρου, 30 χρόνια μετά, και οι σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, νοηματοδοτούν διαχρονικά την αντίσταση του ελληνικού λαού και της νεολαίας στην αμερικανόπνευστη Χούντα και την τραγωδία της Κύπρου.

Για να παραμείνει ζωντανή η ιστορική μνήμα της σημερινής επετείου πρέπει να εργαστούμε για να διαμορφώσουμε μια νέα δυναμική στη νέα πολιτική περίοδο που έχει εισέλθει η χώρα, για να καταξιωθούν ιδανικά και οράματα , αρχές και αξίες όπως η αλληλέγγυα και συλλογική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσα από την αυθεντική λαϊκή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, τα αντιπολεμικά κινήματα και τις δράσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

Η αφύπνιση συνειδήσεων, και η ιστορική γνώση ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παραμένουν και σήμερα πολύτιμες παρακαταθήκες που δεν σκιάζονται από τη διάψευση οραμάτων και ελπίδων που μας είχε κληροδοτήσει η πρώτη ριζοσπαστική μεταπολιτευτική περίοδος.

To Γραφείο Τύπου